Gyproc
Nieuwe tendensen in de woningbouw. Tegenwoordig wordt voor de niet-dragende binnenwanden in de woning- en appartementsbouw meer en meer geopteerd voor Gyproc-systeemwanden. Waarom?
Een woning waarvan de ruimte-indeling gemakkelijk kan aangepast worden aan de veranderende gezinsbehoeftes (bijvoorbeeld meer of minder kinderen in huis) of aan de behoeftes van latere kopers wanneer je de woning verder verkoopt, heeft een belangrijke meerwaarde.
Binnen een zeer korte tijd, zonder al te veel breekwerk, zonder al te veel stof, vuil en lawaai in huis en bovendien gekoppeld aan een gunstig prijskaartje, kan het ruimtegebruik van de woning volledig aangepast worden.
Daarvan profiteert zowel de eigenaar als de eventuele koper ! Ook sleutel-op-de-deurbedrijven en projectontwikkelaars kunnen hierdoor een meerwaarde aan hun klanten aanbieden.
Andere voordelen :
✔ Uitstekende geluidsisolatie : Gyproc-systeemwanden scoren op dat vlak veruit beter dan traditionele gemetste wanden. Ook dat is een meerwaarde !
✔ Keuzevrijheid : bij de bouw van de woning of het appartement kan tot vrij laat in het traject beslist worden over de positie van deze binnenwanden.
✔ De lichte Gyproc-wanden betekenen vaak een kostenbesparing op vlak van funderingen en draagvloeren.
✔ Het is een droge en snelle bouwmethode. Er moet geen rekening gehouden worden met lange droogtijden – alles kan onmiddellijk afgewerkt worden.
✔ De mogelijkheden qua opbouw met verschillende types platen, plaatdiktes of zelfs de stalen structuur zijn enorm uitgebreid. Zo is het best mogelijk om de Gyproc-wand zo sterk te maken dat er bijvoorbeeld ook zware keukenkasten aan kunnen opgehangen worden.
✔ Leidingen en ook nieuwe domotica-toepassingen worden met gemak in de wanden geïntegreerd.
De meeste muren in een hedendaags huis of appartement zijn niet-dragend.
Toch zijn zij heel belangrijk, want zij spelen een bepalende rol voor ons wooncomfort.
Voor deze binnenmuren kunt vertrouwen op de Gyproc wandsystemen.
En dit voor minstens 10 goede redenen:
✔ 1. Soepele en aanpasbare inrichting van de woonruimte
Hebt u een bijkomende slaapkamer of tweede badkamer nodig?
Met de Gyproc systeemwanden kan dat heel eenvoudig.
Zij maken het mogelijk om de inrichting van uw woonruimte in de loop der jaren aan te passen aan de evolutie van uw behoeften, uw gezin, carrière of hobby’s. En dit zonder zware en dure werken, zonder overlast voor uw gezin (minder stof, vuil en lawaai) en binnen de kortste tijd (meteen weer bewoonbaar, zonder lange droogtijden).
✔ 2. Beter geluidsisolatie
Ons wooncomfort kan sterk beïnvloed worden door ongewenste geluiden. Gyproc-systeemwanden verschaffen een uitstekende geluidsisolatie en scoren op dat vlak veel beter dan de traditionele massieve binnenmuren. Een Gyproc-systeemwand bestaat uit een gipsplaat, een spouw met minerale wol en een tweede gipsplaat. Dit komt overeen met een massa-veer-massa geluiddempingsysteem. Dat is de ideale opbouw om storende geluiden zoveel mogelijk te neutraliseren. Om dezelfde geluiddemping met traditionele gemetste muren te bekomen, moeten die enorm dik en zwaar zijn, dus ook duur en allesbehalve flexibel.
Dat geldt ook voor een Gyproc-afwerking onder een hellend dak.
Zij schermt u af van het lawaai van regen of hagel op het dak en ook van straatlawaai in het algemeen. Met Gyproc kan je écht rustig slapen. Ook een verlaagd Gyproc-plafond draagt sterk bij tot het geluidscomfort in huis.
✔ 3. Geluidsisolatie van verschillende types binnenmuren:
Type binnenwand | GeluidsisolatieRw in dB(DIN 4109 / EN ISO 717-1) |
---|---|
Gyproc-systeemwand met minerale wolin de spouw – dikte 100 mm | 50 |
Bakstenen muur – dikte 100 mm(densiteit 1.5) – 2-zijdig bepleisterd | 40 |
Muur uit cellenbeton – dikte 150 mm(densiteit 1.1) – 2-zijdig bepleisterd | 40 |
Muur uit gipsblokken – dikte 100 mm(densiteit 1.0) | 38 |
Muur uit holle betonblokken – dikte 100 mm(densiteit 1.5) | 43 |